Over ons

EN DIE MAN NAAST JE IN DE AUTO

Autorijden is voor de meeste jongeren echt een ding. Je hebt wel eens gezien hoe anderen rijden, maar zo’n gaspedaal onder je eigen voet geeft velen wel even zweethandjes. Die auto lijkt opeens een stuk groter. Toch is dat ongemakkelijke gevoel vaak na de eerste les al weg. Daar zorgt die man Naast je wel voor.

Rijschoolhouder Kay Bentveld legde een bijzondere weg af. Hij werkte jarenlang voor de OV-Chip-organisatie. Een kantoorbaan in Utrecht waar hij dagelijks met de trein naartoe reed. En dan is overstappen in de auto niet de meest logische. Zelf zegt hij “ontspoord” te zijn bij het openbaar vervoer, maar hij is alles behalve de weg kwijt. Hij vond zijn passie juist op de bijrijdersstoel.

“MIJN OPA WILDE ALTIJD AL EEN RIJSCHOOL STARTEN, IK LEEF ZIJN DROOM”

Kay kiest graag zijn eigen pad, zijn eigen route en zoekt de vrijheid op in zijn werk en dagelijkse leven. En dat is precies wat veel tieners en twintigers herkennen. “Dat persoonlijke contact met jongeren, dat is waar ik ontzettend blij van word. Je rijbewijs geeft je de mogelijkheid je horizon te verbreden, nieuwe wegen in te slaan en andere ervaringen op te doen. Maar dat papiertje halen moet meestal wel naast een studie of baan. Daarom vind ik het heel belangrijk om het leuk te maken, de spanning eraf te halen en mijn cursisten met vertrouwen de weg op te sturen.

Ik ga ook altijd even met ze tanken of naar de Mc Drive. Dat doen ze straks ook.

De bediening is het probleem niet, dat snappen ze in een paar lessen al. Ik hamer vooral op de kijktechniek, de samenhang van vooruitkijken en anticiperen. Ik leer ze inzicht te krijgen in hoe het verkeer beweegt, hoe de weg werkt. Dat betekent ook af en toe een ander lesmoment, in de avond bijvoorbeeld en een andere omgeving.

Neem contact op
header